Kilenc megyében is leszakadhat az ég

2014.04.24. 20:49

Kilenc megyére figyelmeztetést adott ki péntekre a meteorológiai szolgálat a várható felhőszakadás miatt. Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére is citromsárga figyelmeztetés lesz érvényben. Ezeken a területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Éjszaka elszórtan alakulhatnak ki intenzív záporok, néhol villámlás, jelentősebb mennyiségű csapadék kíséretében. Napközben elszórtan várhatóak zivatarok, valamivel nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon, annak is főként a nyugati felében. Ezeken a területeken a szél is megerősödhet.

A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet általában 16-21 Celsius-fok között alakul, de északkeleten 22-23 fok is lehet.

A hétvégén folytatódik a változékony, meleg, szeles, és esős időjárás. Szombaton elsősorban nyugaton és északon fordul elő eső, záporeső, néhol zivatar, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18-24 fok között alakul. Vasárnap hasonlóan alakul a hőmérséklet, a napsütés mellett nyugaton lesz felhősebb az idő, főként ott és az Északi-középhegységben fordulhat elő zápor, zivatar.