Rogán nem lesz miniszter

2014.04.24. 08:22

A Népszabadság úgy értesült, hogy bár a választások előtt arról szóltak a hírek, hogy Rogán Antal lehet Németh Lászlóné utódja az új kormányban, most úgy tűnik, mégsem kapja meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetését.

A lapnak a Fidesz kedd esti elnökségi ülése után azt mondták, hogy 90 százalékos a valószínűsége annak, hogy az új parlamentben Rogán Antal lesz a Fidesz frakcióvezetője. A lap fideszes forrásai ugyanakkor cáfolták azt, hogy Rogán vagyonnyilatkozatának többszörös módosítása áll a döntés hátterében. Mint mondták, Orbán Viktor bizalma nem ingott meg a frakcióvezetőben, és ezt azzal is demonstrálták, hogy a választás éjszakáján Rogán és felesége ott állt a miniszterelnök mellett a színpadon.

Egy 117 fős kormánypárti frakció vezetése nem kisebb kihívás adott esetben, mint egy miniszteri poszt - nyilatkozta a lapnak egy befolyásos fideszes politikus, aki hozzátette:

Tónira - ha most végül frakcióvezető lenne is - a ciklus közepén, egy kormányátalakítás apropóján még várhat miniszteri bársonyszék.