Kiadják Welsz holttestét

2014.04.25. 10:52

A Blikk úgy tudja, hogy jövő héten kiadja a rendőrség a családnak Welsz Tamás holttestét. A család egyik ismerősére hivatkozva azt írják, hogy a holttest már a halála napján a SOTE patológiai intézetébe került, ott végezték a korbonctani szakértői vizsgálatokat.

Az orvosok önkezűséget állapítottak meg, bebizonyosodott, hogy idegen anyag okozott mérgezést, ezért a testet további toxikológiai vizsgálatnak vetették alá

- mondta a forrás lapnak.

A Blikk szerint a hatóság kiadja a halotti anyakönyvi kivonatot is, és hozzájárult a test elhamvasztásához is.

Az Index megkereste a rendőrséget, hogy reagáljanak a lap információira, azonban érdemben nem kaptunk választ a kérdéseinkre. Mint írták,

ahogyan korábban, a rendőrség most is felhívja a médiatartalom-szolgáltatók figyelmét arra, hogy a közigazgatási hatósági eljárásról szóló törvény alapján a korábbi közléseit meghaladó tájékoztatást nem adhat, mert azt a jogszabályok nem teszik lehetővé. Ebből következően nem arról van szó, hogy nem mondja meg, hanem arról, hogy a BRFK nem mondhatja meg.

Welsz Tamás volt az egyik legfontosabb tanú Simon Gábor volt MSZP-s elnökhelyettes ügyében, aki külföldi bankszámlákon tartott több százmillió forintnyi pénzt. A számlákat hamis útlevelekkel nyitotta, ezek közül kapta az egyiket Welsz Tamástól.