Semjén a zsidókkal kapcsolatos kérdésre a magyar emberek nevében válaszolt

2014.04.25. 17:24

A Demokratikus Koalíció politikusa, Molnár Csaba, két hete, írásbeli kérdést intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Szabadság térre tervezett „megszállási emlékmű” miatt. Az összesen nyolc pontba szedett kérdései apropója, hogy a megszállási emlékmű miatt zsidó szervezetek bojkottal fenyegetik a hetven éves megszállására emlékező Holokauszt Emlékévet.

Orbán Viktor annak idején a fenyegetésekre válaszul azt írta, hogy térjenek vissza a kérdésre Húsvét után, ennek megfelelően helyettese, Semjén Zsolt most pénteken levelet írt Molnárnak. Jellemző, hogy legelőször és legrészletesebben Molnár utolsó, lényegében csak a felelősségérzetre apelláló költői kérdésére válaszolt, hogy mennyit ér Orbán szava. Semjén szerint a miniszterelnök szavatartó ember. Majd azt fejtegeti, hogy az április 6-i választási eredmények azt mutatják, „a magyar emberek egyértelműen állást foglaltak", „megbíznak Orbán Viktorban”.

Szerinte a kormányhatározat egyértelmű határidőket tartalmaz, az emlékmű kivitelezése a vonatkozó jogszabályok szerint lefolytatott közbeszerzési eljárás alapján történik, amelyre a PPM Konzorcium kapott megbízást.

Az emlékmű építése körül nincsen semmiféle szabálytalanság, mondta, amjd a rosszindulatú támadásokat visszautasította.