János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Semjén a zsidókkal kapcsolatos kérdésre a magyar emberek nevében válaszolt

2014.04.25. 17:24

A Demokratikus Koalíció politikusa, Molnár Csaba, két hete, írásbeli kérdést intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Szabadság térre tervezett „megszállási emlékmű” miatt. Az összesen nyolc pontba szedett kérdései apropója, hogy a megszállási emlékmű miatt zsidó szervezetek bojkottal fenyegetik a hetven éves megszállására emlékező Holokauszt Emlékévet.

Orbán Viktor annak idején a fenyegetésekre válaszul azt írta, hogy térjenek vissza a kérdésre Húsvét után, ennek megfelelően helyettese, Semjén Zsolt most pénteken levelet írt Molnárnak. Jellemző, hogy legelőször és legrészletesebben Molnár utolsó, lényegében csak a felelősségérzetre apelláló költői kérdésére válaszolt, hogy mennyit ér Orbán szava. Semjén szerint a miniszterelnök szavatartó ember. Majd azt fejtegeti, hogy az április 6-i választási eredmények azt mutatják, „a magyar emberek egyértelműen állást foglaltak", „megbíznak Orbán Viktorban”.

Szerinte a kormányhatározat egyértelmű határidőket tartalmaz, az emlékmű kivitelezése a vonatkozó jogszabályok szerint lefolytatott közbeszerzési eljárás alapján történik, amelyre a PPM Konzorcium kapott megbízást.

Az emlékmű építése körül nincsen semmiféle szabálytalanság, mondta, amjd a rosszindulatú támadásokat visszautasította.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!