Partvis kell hozzá, hogy elinduljon a mosonmagyaróvári mentő

2014.04.28. 14:14

A Kisalfold.hu-nak egy olvasó küldte el azt a képet, miszerint két ember és két partvisnyél kell ahhoz, hogy kiállhasson a mentő mosonmagyaróvári állomásról.

Mint a lap írja, a 108 millió forintból készült mentőállomást négy éve adták át, de azóta számtalan probléma volt vele. A bejárati ajtó rossz minősége és szerkezeti hibája miatt az állomás gyakorlatilag tárva-nyitva állt akkor is, ha minden egység bevetésen volt. Az állomásnak nem volt forrása a javításra, és végül a polgármester ajánlotta fel a jutalmát az ügyre.

2
Fotó: olvasó / kisalfold.hu

Aztán jött a tető folyamatos beázása, ezt egy helyi vállalkozó oldotta meg kedvezményes áron. Mostanra viszont a garázsajtó vált használhatatlanná, a lap szerint hetek óta nem működik.

Az új mentőállomás garázsának egyes kapui az elmúlt évek során egyre gyakrabban meghibásodtak, azonban ezek a mentési feladatok ellátását nem akadályozták. A problémák műszaki felmérése megtörtént, a hibaelhárításokhoz szükséges pénz megteremtése sikerült. Az elvégzendő munkák megrendelése folyamatban van

- nyilatkozta a lapnak Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

A Kisalföld úgy tudja, hogy baj lehet a mentőállomás autómosójával is, mivel úgy tapasztalták, hogy hetek óta az udvaron tisztítják az autókat.