Gyorsan el kell tűnnie a választási plakátoknak

2014.04.29. 09:25

Már csak egy hete van az országgyűlési választások résztvevőinek arra, hogy eltakarítsák a kampányidőszak során kiragasztott plakátjaikat – figyelmeztet az MTI, melynek tudósítói a korábbi évtizedekhez képest sivár köztéri kampány ellenére is sok településen láttak még hirdetőtáblákra, hirdetőoszlopokra kihelyezett választási plakátokat.

A választási törvény szerint a szavazás napja után pontosan egy hónapja van a pártoknak arra, hogy eltávolítsák az általuk kihelyezett hirdetéseket – azaz május 6-án 16 órára mindenhonnan el kell tüntetni a plakátokat.

A takarítást a pártoknak maguknak kell elvégezniük, de a határidő lejárta után az önkormányzatok maguk is eltávolíthatják plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják. A kilencvenes évek elején a pártok még oda ragasztottak, ahová csak tudtak – a Budapest Körszálló oldalában még mindig látni egy megfakult Ungár Klára-plakátot a '90-es Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!- szlogennelde az elmúlt években az önkormányzatok inkább maguk biztosították a hirdetőfelületeket.