Négy év börtön rabszolgatartásért

2014.04.29. 10:15

Jogerősen négy év, illetve négy és fél év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a kétegyházi párt, akik csaknem 10 éven át rabszolgaként dolgoztattak egy férfit.

A táblabíróság a személyi szabadság két rendbeli, társtettesként, folytatólagosan elkövetett megsértése bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a jelenleg negyvenéves férfit és a három évvel fiatalabb nőt - írja az MTI.

A másodrendű vádlott férfi 2002 májusában csalta kétegyházi otthonába a férfit azzal az ígérettel, hogy az ott végzett munka fejében neki szállást és ellátást ad. Miután a sértett beköltözött,  elvették az iratait és a bankkártyáját, felvették a nyugdíját, és a neki járó fogyatékossági támogatást, összesen 7,1 millió forintot. A pár arra is rávette a férfit, hogy vegyen föl egymillió forint kölcsönt, ehhez hamis okiratokat készítettek, és ezt az összeget is saját céljaikra használták föl.

Az anyagilag és egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetbe került sértett sokféle munkát végzett, de ezért sem munkabért, sem megfelelő és elegendő élelmet nem kapott. De megbecsülést sem, a vádirat szerint ugyanis folyamatosan szidalmazták és bántalmazták.

A vádlottak 2008 áprilisában magukhoz csábítottak egy nőt is, akivel hasonlóan bántak, de neki egy év múlva sikerült megszöknie.