Bokros Lajos soha nem adja fel

2014.04.30. 20:43

Bokros Lajos pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) szerint több mint 20 ezer érvényes ajánlása van az európai parlamenti (EP-) választásra, ezért azt szeretnék, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vizsgálja felül a listaállítását elutasító határozatot, írja az MTI.

Bokrosék szerint a Nemzeti Választási Irodától hétfő délután kapott tételes kimutatást többen és többször is ellenőrizték, és "döbbenten" állapították meg, hogy az NVI által érvényesnek minősített ajánlások száma nem a határozatban foglalt 18 633, hanem több mint húszezer.

Az NVI szerint a MoMa nyilvántartásba vételének elutasítását a párt nem támadta meg akkor (április 25.),  ráadásul az ajánlások tételes ellenőrzését a második számlálásnál a jelölőszervezet képviselője is figyelemmel követhette. ( A benyújtott 24 264 ajánlásból két ellenőrzés után 18 633 volt érvényes, ami kevesebb, mint a szükséges 20.000.)

Megköszönjük mindazok ajánlását, akik a mai félelemmel telített hazai politikai légkörben vették a bátorságot, és aláírásukkal egyértelműen kiálltak a demokrácia, a szabadság és a jogállam mellett, ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy pártunk több mint 23 ezer ajánlást adhatott le a választási irodának

− áll Bokrosék közleményében.