Oldalanként 98 ezret fizet a Fidesz imázstanulmányra

2014.04.30. 07:25

Oldalanként minimum 98 ezer forintért rendelt tanulmányt Giró-Szász András kormányszóvivő egykori cégétől a Fidesz parlamenti frakciója  – derült ki a Közbeszerzési Értesítőből

A Strategopolisnak kettő imázs monitoring tanulmányt kell elkészítenie a kormánypárt frakciójának összesen 9,8 millió forintért. A párt hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzésen választotta ki a nyertest, így a tanulmány feltételeiről csak annyit lehet tudni, hogy az imázs monitoring tanulmányt maximum 50 oldalban, 100 ezer karakterben kell elkészíteni. 

A Strategopolis legutóbb januárban kapott állami megbízást, az Átlátszó.hu írt arról, hogy a cég januártól évi nettó 42 millió forintért készít híreket MTVA-nak, amit magánrádióknak értékesítenek. Az MTVA későbbi közleménye szerint a Strategopolis nem gyártja a híreket, hanem válogat az MTI-ben kiadott hírekből, és ezt a válogatott anyagot értékesíti a 27 országos rádióállomásnak. 

A cég 2013 decemberében a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséggel (KIFÜ) állapodott meg üzleti elemzésre, tanácsadásra nettó 24,52 millió forintért. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítása alatt álló, 2010 decemberében létrehozott KIFÜ a „fejlesztéspolitikai adatbázis és információs rendszer további alkalmazási területeinek részletes feltérképezésére“ kap tanácsokat a Strategopolistól.