Jusztin
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Újraszámolják Bokrosék ajánlásait

2014.05.02. 13:37

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn újra ellenőrzi Bokros Lajos pártjának, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) európai parlamenti választásra összegyűjtött és érvénytelennek talált ajánlásait, írja az MTI

Bokros Lajos pénteken levélben kérte, hogy ellenőrizzék újból a párt EP-választásra benyújtott, érvénytelennek minősített ajánlásait:

Számunkra csak ez a megoldás állíthatja vissza az ajánlások ellenőrzésének tisztessége iránti bizalmat, és csak ebben az esetben tudjuk nyugodt szívvel tudomásul venni az ellenőrzés eredményét

Az EP-lista állításához 20 ezer érvényes ajánlásra volt szükség. A Nemzeti Választási Bizottság április 25-én állapította meg, hogy a Bokrosék által benyújtott 24 264 ajánlásból két ellenőrzés után csak 18 633 volt érvényes.

A MoMa szerdán azt írta, hogy az NVI-től kapott részletes listát átszámolták, és abból az derült ki, hogy több mint húszezer érvényes ajánlásuk van. Az NVI pedig azt reagálta, hogy az NVB elutasító határozatát a MoMa nem támadta meg, és az ajánlások tételes ellenőrzését a második számlálásnál a jelölőszervezet képviselője figyelemmel követhette. Pénteken pedig azt mondta Bokros, hogy az NVB minden bizonnyal téves adat alapján utasította vissza pártja nyilvántartásbavételét. Hétfőn minden kiderül.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!