Hajnalban még talaj menti fagy is lehet

2014.05.04. 17:23

A jövő hét elején nem várható eső, viszont hűvös lesz, helyenként 1-2 Celsius-fokig hűl le a levegő. A hét második felében ismét többfelé kell számítani esőre, de a hőmérséklet néhol 25 fokig emelkedik, írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Hétfőn már többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, eső nem lesz. Az északias szelet a Tiszántúlon eleinte még erős lökések kísérhetik, de aztán ott is megszűnik az erős szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul, de Pest és Nógrád megyében a szélvédett helyeken talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15-19 fok között alakul.

Kedden is hasonló idő várható, de akkor még egy kicsit tovább melegszik az idő. A leghidegebb időszakban 1-6 fok között, nappal 18-22 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán eleinte változóan, majd többnyire erősen felhős lesz az ég. Délutántól, estétől északnyugat felől egyre többfelé kell esőre, záporra számítani. A maximumok várhatóan 19-24 fok között alakulnak.

Csütörtökön sok napsütés várható, de több helyen lehet záporeső, keleten eső. Megélénkülhet, helyenként meg is erősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb 18-23 fok között alakul.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható helyenként kisebb záporral, és nyugaton szombaton is lehet majd elszórtan zápor, zivatar, vasárnap pedig már többfelé számítani kell esőre.