Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

17 éves lányt futtatott, elítélték, és még a tárgyalásról is kiküldték

2014.05.06. 18:55

Viselkedése miatt ki kellett küldeni a tárgyalóteremből azt a férfit, akit három és fél évnyi, az elsőfokú ítéletnél hosszabb börtönbüntetésre ítéltek, mert bezárt és prostitúcióra kényszerített egy 17 éves lányt. A vádlott és társai 2011 márciusában a nagykanizsai autóbusz-pályaudvaron találkoztak a fiatalkorú lánnyal, aki iskolába tartott. A háromtagú társaság rávette, hogy inkább menjen velük a most elítélt férfi lakására.

A lányt ezután nem engedték el, prostituáltként kellett dolgoznia. A következő napokban – részben a vádlott szintén fiatalkorú lányának közvetítésével – több férfival is közösülnie kellett, volt akinek azt mondták, "a lányt arra használja, amire csak akarja". A lány egy kést a torkához szorítva öngyilkossággal fenyegetőzött, ha a vádlottak nem viszik magukkal a városba, írja az MTI.

Az elsőrendű vádlott végül engedett, a lány ennek köszönhetően véletlenül találkozott egy ismerősével, aki tudta, hogy a sértettet eltűntként körözik. A prostitúcióra kényszerített lány a 107-es számot karcolta egy utcai padra, hogy jelezze, bajban van. Az ismerős pedig nem sokkal később bejelentést tett a rendőrségen, és a rendőrök ezután bevitték a kapitányságra.

Az elsőrendű vádlott mindvégig tagadta a bűncselekmények elkövetését, azzal védekezett, hogy a lány önként ment velük, mert tetszett neki a fia. Azt állította, nem tudott arról, hogy a lány kiállt az út mellé, nem is tartották fogva, még egy mobiltelefont is kapott, amelyen napokig internetezett. A tárgyaláson a védő azt hangsúlyozta, hogy a férfi sohasem kapott pénzt a lánytól, a két fiatal közötti internetes beszélgetések pedig azt mutatták, hogy ők ketten kényszer nélkül voltak jóban egymással.

A Nagykanizsai Járásbíróság első fokon folytatólagosan elkövetett kerítés, személyi szabadság megsértése és kitartottság miatt találta bűnösnek az elsőrendű vádlottat, akit három év börtönbüntetésre ítélt. A másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék a börtönbüntetés tartamát három és fél évre emelte fel. Az ítélet kihirdetése után a vádlott felháborodott hangon fejezte ki nemtetszését, és emiatt a tanács elnöke kiküldte a tárgyalóteremből.