Hír TV: Molnár Zsolt együtt skandált a szkinhedekkel

2014.05.06. 21:21

Molnár Zsolt elismerte, hogy ő szerepel a 168 Óra által közölt képen, amely azon az 1992. október 23-i, Kossuth téri rendezvényen készült, ahol kifütyülték Göncz Árpád köztársasági elnököt.

A Hír TV riporterének kérdéseire reagálva a nemzetbiztonsági bizottság elnöki tisztségét betöltő Molnár azt mondta, hogy sosem volt szkinhed, és nem voltak szélsőjobboldali kapcsolatai sem. Az MSZP-s képviselő elmondása szerint a rendezvényen érdeklődésből vett részt, kapucnit pedig azért viselt, mert éppen esett az eső. Molnár 1992-ben 18 éves volt.

cikk
Fotó: 168 Óra

A Hír TV és az általa megszerzett felvételre hivatkozó Magyar Nemzet viszont azt állítja: Molnár Zsolt Göncz Árpád levonulása után nem távozott a helyszínről, hanem egy körülbelül 500 fős csoporttal átvonult az MTV székháza elé, ahol a köztévé akkori elnökének, Hankiss Elemérnek a távozását követelték.

A Hír TV által közölt felvételen az látszik, hogy több fehér kapucnis fiatal is átvonul a tévészékház elé, majd 2 perc 28 másodperctől egy a 168 óra fotóján megjelenő Molnárra valóban feltűnően hasonlító fiatal a tömeggel együtt skandálja, hogy „hazudtatok eleget!”.

A videón egyébként az is jól látszik, hogy a tömeg nagyrészt nem szkinhedekből állt.

A videón látható fiatal férfi 2 perc 49 másodpercnél hasonlít leginkább arra a fotóra, amiről Molnár Zsolt elismerte, hogy ő szerepel rajta – az arckifejezése mellett a kapucni áll allatt megkötött fehér zsinórja is megegyezik. A videó viszont annak ellenére, hogy a Hír TV „vágatlan felvételként” mutatta be, valójában nem egybefüggő, ezért nem teljesen egyértelmű, hogy az események időben és térben hogyan követik egymást (vágatlan alatt valószínűleg azt értették, hogy ők ebben a formában jutottak hozzá).  

Mindenesetre a 2:49-nél Molnár Zsoltra feltűnően hasonlító férfi a felvételen ugyanaz a középkorú férfi mellett áll, mint a korábban 2:30 körül látható, skandáló fehér kapucnis.

Lapunk egyébként úgy tudja, hogy a 168 Órás cikkébe került képek eredetijei nincsenek meg, azok valószínűleg a mozgóképből lettek kivágva. Képszerkesztő munkatársunk szerint a HírTV-n közölt archív MTV-s felvételek is ezt valószínűsítik, több ponton ugyanaz látszik az állóképeken és a videón.