Tizennégy év fegyház a gyermekét bántalmazó nőnek

2014.05.06. 13:27

Jogerősen tizennégy év fegyházbüntetést kapott Szegedi Ítélőtáblán kedden egy bugaci nő, aki 2012-ben életveszélyesen bántalmazta néhány hetes kisfiát. A bíróság különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében és védekezésre képtelen személy ellen elkövetett testi sértés bűntettében találták bűnösnek a 25 éves Kun-Szabó Henriettát, írja az MTI.

A nő korábban többször volt büntetve, akinek 2012. február 5-én született gyermeke, az apát négy nappal később letartóztatták, ezért az asszony a férfi rokonaihoz költözött. A nő és a házigazda között folyamatosak voltak konfliktusok , mert a nő nem akarta szoptatni a gyermekét, és ezt a házigazda sérelmezte. Február 22-én a nő úgy megtekerte a csecsemő karját, hogy a gyermek bal keze két helyen eltört. Később a nő gyermekével elköltözött.

A nő nem vitte el a kisbabát az orvosi vizsgálatokra, ezért a tiszakécskei jegyző elrendelte, hogy a kisfiút ideiglenesen nevelőszülőknél helyezzék el. A nő a csecsemőt március 6-án adta át a gyermekgondozóknak, akik azonnal orvoshoz vitték őt. A kórházi felvételkor a gyermek közvetlen életveszélyben volt, ellátás nélkül meghalt volna.

A kisfiúnak eltörött a combcsontja, a bordái, megsérült a tüdeje, a mája és a koponyája is. Később kiderült, az anya az átadás előtti napokban a csecsemő combját nagy erővel megcsavarta, a mellkasát megragadta és megszorította, a gyermek fejét pedig közepesnél nagyobb erővel valamilyen kemény felszínhez csapta.

A nő a bíróság döntését közönyös arccal hallgatta végig, az eljárásban folyamatosan tagadta, hogy bántalmazta volna gyermekét, többféle történettel állt elő arról, miként szerezte a kisfia sérüléseit, de ezek mindegyikét kizárta a bíróság.