A DK lefújná a vitát a Jobbik miatt

2014.05.07. 12:06

Levelet írt a Demokratikus Koalíció elnöke Bajnai Gordonnak, az Együtt-PM vezetőjének és Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének azt kérve: fontolják meg a május 23-ára tervezett EP-vita lefújását.

Gyurcsány szerint ugyanis a demokratikus pártok előző nap meggyőződhettek arról, hogy nem szabad leülni a Jobbikkal vitázni. Az általuk korábban képviselt bojkottot nem megnyitni, hanem még jobban bezárni kell, és erősíteni kell a demokratikus pártok elhatárolódását a szélsőjobboldali párttal szemben - mondta a levélről Gréczy Zsolt az MTI-nek.

A szóvivő felidézte, hogy Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét kedden inzultálták, leköpték a "Jobbikhoz tartozó aktivisták Gaudi-Nagy Tamás aktív részvételével". Gaudi-Nagy Tamás emellett hazaárulózott és lámpavasat emlegetett az m1 Ma Reggel című műsorában. Gréczy kitért arra is, hogy az Országgyűlés előző nap "egy erőszakos bűncselekményért jogerősen elítélt szkinhedet" szavazott meg fideszes és jobbikos voksokkal az Országgyűlés alelnökének.

Hát így néz ki egy szkinhed?

A szóvivő a szocialista Molnár Zsoltról előkerült felvételekkel kapcsolatban azt mondta: ahhoz, hogy a baloldal erős alternatívájává váljon a Fidesznek, elvi kérdésekben következetesnek kell lenni, ami időnként nehéz döntéseket követel. A DK szerint ha hitelesek az 1992. október 23-ról származó képek Molnár Zsoltról, akkor az MSZP-s politikus ne legyen az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke.