Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Előrefutott a Magyar Nemzet az ötszörös anyasági támogatással

2014.05.07. 11:19

Közel ötszörösére is nőhet az első gyermek születésekor járó anyasági támogatás összege, állította a Magyar Nemzet szerdán Révész Máriuszra, a Fidesz demográfiai programjának felelősére hivatkozva.

Révész szerint azonban a jobboldali napilap több ponton is pontatlanul idézte őt.

A Fidesz politikusa az Indexnek azt mondta: az anyasági támogatás összegének jelentős növekedése nem újdonság, benne volt a 2013-ban elkészített munkaanyagban, sőt, már a sajtóban is többször szerepelt mint a népesedési csomag egyik megvalósításra váró eleme, de egyelőre nem tudni, mikor mond rá igent a kormány.

A programcsomagból 2014 januárjában öt elem – többek között az adókedvezmény járulékokra való kiterjesztése és a gyed melletti munkavállalás lehetősége – már megvalósult.

Révész szerint azonban a csomag további elemeinek elfogadása jelenleg nem aktuális kérdés, hiszen még csak a következő hetekben alakul meg az új kormány, és egyelőre az sem derült ki, hogy ki fog foglalkozni ezzel a területtel, ráadásul a demográfiai csomag bármelyik újabb része milliárdos tétel lehet a költségvetés számára.

Révész elmondta, hogy amikor 2013-ban letették a csomagot a kormány asztalára, Orbán Viktor miniszterelnök világossá tette, hogy komoly költségvetési vonzata miatt egy lépésben nem lehet megvalósítani. A legfrissebb politikai nyilatkozatok szerint a szocpol támogatások rendszerének átalakítása lehet az az elem, amelyről még az idén dönthetnek.

Révész, aki nem került be az új Fidesz-frakcióba, kijelentette, egyelőre nem tudja, milyen feladatkörben számítanak majd a munkájára, de továbbra is szívesen vállalná a népesedéspolitikai területet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek