Online petíciót indított a Fidesz a föld megvédéséért

2014.05.08. 10:47

Internetes aláírásgyűjtést indított a Fidesz, az online petíció fókuszában három fő terület áll: a magyar föld, a szabad pálinkafőzés és a magyar akác megvédése – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója sajtótájékoztatóján.

Egy tapodtat sem engedünk a magyar földtörvény szigorából, megvédjük a magyar földet, megvédjük az akácot és a pálinkát

– mondta a miniszter az MTI beszámolója szerint. Fazekas úgy vélte, az európai parlamenti választások közeledtével jól látható: az unió egyes szervezetei több fronton is támadást indítottak az ország és a magyar érdekek ellen. Mint mondta, a hamarosan megalakuló új kormány megvívja a szükséges küzdelmeket.

Nyitrai Zsolt az EP-választás legfontosabb feladatának nevezte, „hogy üzenjük meg Brüsszelnek: adják meg a tiszteletet a magyaroknak”. Magyarországot ugyanolyan jogok illetik meg, mint a többi tagországot, érjen véget a kettős mérce az unión belül.

Fazekas Sándor kifejtette: a szabad pálinkafőzés miatt kötelezettségszegési eljárás zajlik az ország ellen, a magyar akác ügyében egy rendeletalkotás körüli küzdelmet vív az ország, és a földügyekkel kapcsolatban is „hirtelen kötözködni kezdett Brüsszel”.

Mint mondta, nem hagyható, hogy brüsszeli bürokraták beleszóljanak, miképpen főzzék a magyarok a pálinkát, milyen fákat ültessenek, és hogy a magyar földtörvény milyen garanciákat tartalmazzon.