Kihasználták a zakkant zalait, éveket ülhetnek

2014.05.12. 19:52

Több éves letöltendő, illetve felfüggesztett börtönre és fogházra ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság azt a kilenc embert, akik 24 milió forinttal rövidítettek meg egy "pszichésen labilis" fiatalembert, írja az MTI.

Hősünk még 2010-ben tévedt be egy idős nő családi házába, ahova meghallgatva annak lakásfelújítással kapcsolatos anyagi gondjait, nemsokára 370 ezer forint értékű svájci frankot vitt segitségül. Azonban az asszony nem volt egyedül, több jelenlegi vádlott is végignézte a jelenetet, és elhatározták, hogy megpróbálnak a "bolond gyerektől" minél több pénzt kicsalni. A fiatalember zavart volt, konkrétan öngyilkosságra készült, annak kísérlete után kórházba került, ahonnan már a hatodrendű vádlott hozta ki, családtagnak hazudva magát.

A férfit elvitték vásárolni magukkal, és a pénzén tévét, telefont, tűzhelyeket vettek maguknak, ráadásul hozzájuk is költözött a sértett. Arra is rávették, hogy a korábban az unokatestvérének ajándékozott ingatlanokat áron alul adja el (itt lehet az 5 milliós különbözet helye), a pénzt a vádlottak megtartották. A banda összesen 19 millió forintot kell visszafizessen a maximum 3,5 éves börtönbüntetések mellett – bár az ítélet még nem jogerős, a vádlottak enyhítésért fellebeztek, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.