Ezúttal megúszhatja a börtönt Tribuszerné

2014.05.13. 09:02

A Blikk úgy tudja, hogy egy szakértői vélemény kimondta, a 63 éves Tribuszer Zoltánné olyan beteg, hogy a tököli rabkórházban nem lehet kezelni. A korábban pilótajátékok szervezéséért hat évre ítélt és 2005-ben szabadult nő most megúszhatja az újabb börtönbüntetést, véli a lap.

Tribuszernével kapcsolatban néhány éve merült fel, hogy újabb piramisjátékban csalt ki pénzt az emberektől. A vád alapján Tribuszer Zoltánné 2008 és 2010 között 11 embertől vett át 500 ezer és 3,5 millió forint közötti összegeket azzal az ígérettel, hogy a pénz után évi 80-160 százalékos hozamot fizet. A "befektetéseket" azonban nem, vagy csak részben fizette vissza, így mintegy 20 millió forinttal maradt adós ügyfeleinek.

A nő azzal védekezett, hogy 40 millió forintot raboltak el tőle, és ezért nem tud fizetni, továbbá, hogy egy német cég megbízásából dolgozott. A bíróságon tagadta bűnösségét, védője, Szikinger István a Blikknek most azt mondta, hogy kezdeményezni fogja Tribuszerné felmentését, mivel úgy véli, hogy a rendőrség nem járt utána több bizonyítéknak sem.