István, Vajk
18 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Az árpádsávos kendőben rikoltozó nőt még keresik

2014.05.14. 12:10

Többen is részt vettek a Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét ért inzultusban, a Budapesti Rendőr-főkapitányság valamennyiüket keresi 

– közölte a rendőrség az MTI-vel.

A múlt héten már őrizetbe vettek egy 41 éves budapesti nőt, aki a rendőrség megfogalmazása szerint „garázda magatartást tanúsított, amelynek egyik eleme Pásztor István inzultálása volt”. A rendőrség kezdeményezte, az ügyészség pedig indítványozta a nő előzetes letartóztatását, de a bíróság szabadlábra helyezte őt.

A BRFK közölte, hogy mivel a felvételeken is jól látható, hogy az inzultusban többen részt vettek, valamennyiüket keresi a rendőrség.

A Népszava szerdán írt arról, hogy a múlt héten őrizetbe vett nő nem azonos azzal a napszemüveges, hatvan év körüli, árpádsávos kendőt viselő nővel, aki leköpte Pásztort, holott korábban sokan egyértelműnek tekintették, hogy őt vitték be.

Pásztor István a köztársasági elnök személyes meghívására vett részt az Országgyűlés április 6-i alakuló ülésén. Aznap tüntetés volt a Kossuth téren, ahol szidalmazták, és leköpték.

Az ügyben pénteken megszólalt Áder János államfő is, aki azt mondta: tűrhetetlen, hogy Magyarországon valakit magyarságában alázzanak meg fényes nappal, a hatóságok szeme láttára, az Országház előtt.