Megöltek egy fiatal fotós lányt Közép-Afrikában

2014.05.14. 09:01

Megöltek egy fiatal francia fotóriporter lányt a Közép-Afrikai Köztársaságban. A 26 éves Camille Lepage holttestét járőröző francia katonák találták meg az ország nyugati részében, a keresztény anti-balaka milícia egyik kocsijában, írja a Guardian.

Lepage az utolsó Twitter üzenetében, május 6-án azt írta, hogy anti-balaka harcosokkal utazik egy Amada Gaza nevű városba, ahol korábban 150 ember öltek meg a lázadók.

Francois Hollande francia elnök azonnal csapatokat és rendőröket rendelt a gyilkosság felderítésére. A francia hatóságok valószínűleg arra gyanakszanak, hogy Lepage-t hidegvérrel meggyilkolták és a tettesek készültek is a merényletre.

Lepage 2012 óta Afrikában, a dél-szudáni Dzsubában élt, de az utóbbi hónapokban a Közép-Afrikai Köztársaságban dolgozott. Egy fotós blognak adott interjúban elmondta, hogy gyerekkora óta olyan helyeken akart élni, ahová senki más nem kívánkozik, és konfliktusokról szeretett volna feltáró riportokat készíteni."Nem tudom elfogadni, hogy emberi tragédiák azért nincsenek feldogozva, mert senki nem tud hasznot húzni belőlük" - mondta.  Fotói a Guardianben, a Le Monde-ban, a Sunday Timesban, a Washington Postban és a Wall Street Journalban is megjelentek.

A fiatal lány remek afrikai képeit és rövid történeteit itt és itt nézegetheti.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport