Simont nyomkövető őrzi luxuslakásában

2014.05.14. 08:43

A Blikk  szerint kedd délelőtt két civil ruhás rendőr és két öltönyös nyomozó egy kartondobozban bevitte Simon Gábor lakásába a műholdas nyomkövető lábperecet, majd fél óra múltán az üres dobozzal távoztak.

A Bors ugyanakkor szinte kedvet csinál a nyomkövető viseléséhez, mint írják,

kényelmes, könnyen megszokható viselet, súlya kevesebb, mint fél kiló. Akkumulátorról működik, rádiófrekvenciás, GPS- és mobilcella-alapú helymeghatározásnak köszönhetően pontos és megbízható eszköz.

Simon mindössze egy-másfél órára hagyhatja el az otthonát, de csak a napi rutinfeladatokat végezheti, pl. bevásárlás, hivatalos ügyek intézése. Otthonában viszont annyi vendéget fogadhat, amennyit akar.

Mint azt mi is megírtuk, Simon Gábor volt MSZP-s politikus hétfő óta házi őrizetben van XII. kerületi, Ágnes utcai luxuslakásában. Ügyvédje, Nagy István szerint a döntésben az szerepelt, hogy tévedett az elsőfokú bíróság, amikor úgy gondolta, hogy a büntetőeljárás jogi célja csak az előzetes letartóztatás meghosszabbításával érhető el.

Nagy a Blikknek elmondta, hogy Simon esetében nem áll fenn a szökés és elrejtőzés veszélye, hiszen a külföldi számlái és hamis útlevele miatt adócsalással, magánokirat-hamisítással és közokirattal visszaéléssel meggyanúsított politikus őrizetbe vétele előtt is minden idézésre megjelent.