Előzetesben a magyarbánhegyesi lövöldöző

2014.05.16. 15:53 Módosítva: 2014.05.16. 15:54

Csütörtökön ketten meghaltak, ketten, köztük egy terhes nő, életveszélyesen megsérültek egy lövöldözésben Magyarbánhegyesen. A 47 éves T. Lajos egy órával később feladta magát. 

A Békés Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt kezdeményezte egy 47 éves vésztői férfi előzetes letartóztatását - közölte a főügyészség.

Azt írják, megállapítható, hogy a gyanúsított május 15-én 15 óra 25 perc körül egy magyarbánhegyesi családi házban egy ismeretlen típusú lőfegyverrel több lövéssel meglőtte az ott tartózkodó négy személyt, két férfit és két nőt, akik közül az egyik férfi lőkösházi illetékességű, a másik három magyarbánhegyesi volt.

A mentőszolgálat munkatársai megkezdték a sérültek ellátását, ennek ellenére azonban két személy – egy férfi és egy nő – a helyszínen elhunyt. A másik két személyt, akik életveszélyes sérüléseket szenvedtek, a sérülések ellátása céljából kórházba szállították.

Előzetes

A nyomozást a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt azért, mert alappal feltételezik, hogy a hatósággal eddig együttműködést nem mutató gyanúsított a kiemelt jelentőségű tárgyi bizonyíték, a lőfegyver elrejtésével vagy megsemmisítésével a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné vagy meghiúsítaná, harmadrészt a bűnismétlés veszélye is fennáll - áll az ügyészségi közleményben.

A Békéscsabai Járásbíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

Mi történt?

Helyi információk szerint szerelemféltés áll a történtek hátterében: a Beol.hu szerint az elkövető volt élettársát, annak párját, valamint volt élettársa édesanyját és annak párját lőtte le. A gyanúsított tette után berántotta 5 és fél éves gyermekét az autóba, s vele száguldott el a helyszínről.

A Blikk úgy tudja, hogy a nő élettársa és az elkövető volt anyósa haltak meg. A lap korábban azt írta, hogy a tettes férfi számára kedvezőtlen ítélet született egy gyermekelhelyezési perben, ezért vett fegyverrel elégtételt korábbi párján és mindazokon, akiket az asszony lakhelyén talált. Majd magához vette ötéves kislányát, aki végignézte a lövöldözést.