Medvétől rettegnek egy magyar falu lakói

2014.05.17. 08:46 Módosítva: 2014.05.17. 12:36

Pánik a Bükkben! - harsogja a szombati Bors, pedig csak arról van szó, hogy Bárna lakói (akik ráadásul nem is a Bükkben élnek) láttak néhány medvenyomot a sárban. De a bulvárlap nemcsak egy komplett horrortörténetet kanyarított az ügyből, hanem még ilyen hatásvadász képalákat is írt a béna medvés-faluhatárás fotómontázs mellé:

Ebben az erdőben rejtőzhet a vérszomjas fenevad!

Íme még pár gyöngyszem a szombati Borsból:

Barnosné Orosz Magda azt hitte, viccel a fia, amikor kedden azzal toppant be a lakásba: medve járt a környéken. (...) - Öten mentünk át az erdőn. Munkába igyekeztünk, amikor az úton megpillantottuk a szokatlan nyomokat, Eső után az út nedves volt, jól látszottak. Egyből láttuk: ez nem szarvasé. (...) Otthon felmentünk a netre és azt kerestük, milyen állat nyoma hasonlít ehhez. Nos, a barnamedvéével kísérteties a hasonlóság. Állítólag 1938-ban láttak errefelé medvét. Mostantól, ha kimegyünk az erdőbe gombászni, viszünk fegyvert.

Bárna polgármestere, Tóth Károlyné is nyugtalan az eset óta. Így nyilatkozott a Borsnak:

Figyelmeztettük az embereket, legyenek óvatosak. Az óvodások gyakran kijárnak az erdőbe, sokan gombásznak is. Ők és a fakitermelők vannak a legnagyobb veszélyben. A szakemberek azt tanácsolják, hogy csapjunk nagy zajt, akkor a medve megijed.

De hát nem is a Bükkben ólálkodik a medve!

Szombat délelőtt több olvasónk is jelezte, hogy valami nem stimmel a Bors hétvégi medvés horrorsztorijával. Netgombász nagypapi például ezt írta:

Bárna környéke valóban jó gombász terület, de a Bükk oda még ölég távol esik, lévén a település Nógrád megyében, a Heves-Borsodi-dombság szélén van.