Felfüggesztették a nyomozást a drogozással vádolt fideszes ügyében

2014.05.19. 20:09

 A Nemzeti Nyomozó Iroda május 8-án függesztette fel a korábban drogozással gyanúsított szombathelyi fideszes alpolgármester ügyében elrendelt nyomozást, mondta a rendőrség az MTI-nek. Lazáry Viktort tavaly vádolták meg azzal, hogy drogozott és erről a szombathelyi MSZP egy felvételt is közölt, amin viszont nem lehet felismerni Lazáryt, csak azt lehet látni, hogy valaki fehér port szív fel.

Drogvád

A felvétel alapján Czeglédy Csaba, a szombathelyi önkormányzat szocialista frakcióvezetője feljelentést tett a rendőrségen és átadta a birtokába került fényképeket és videofelvételt. Egyben a szocialisták arra is felszólították Lazáry Viktort, hogy mondjon le tisztségéről.

Lazáry tagadta a vádat, és több alkalommal drogtesztet is végeztetett a szombathelyi Markusovszky Kórházban. Az egyikre az Index is elkísérte a politikust ez a teszt viszont csak azt bizonyította, hogy a politikus néhány nappal korábban nem drogozott.

A rendőrség 2013. október 1-én indított nyomozást az ügyben, majd október 3-án a Nemzeti Nyomozó Irodát jelölték ki az eljárás lefolytatására. Az RTL Klub hétfő esti híradója azt mondta, hogy azért függesztették fel a nyomozást, mert a filmfelvételen látható férfi nem azonosítható, illetve nem bizonyítható Lazáry Viktor drogfogyasztása sem.