Kovács Béla Szegedre sietett, de ott elmarad a fóruma

2014.05.19. 18:05 Módosítva: 2014.05.19. 20:38

Elmarad a kémkedéssel és orosz titkosszolgálati kapcsolatokkal gyanúsított, jobbikos Kovács Béla szegedi fóruma, értesült az Index. A Jobbik hétfőn este azt közölte: Kovács Béla fáradtság, idegi kimerültség és fizikai rosszullét miatt nem tudott részt venni a fórumon.

Kovács Béla Vona Gáborral közösen tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót Budapesten. Az újságírók leginkább őt akarták kérdezni, de egy ideig Vona Gábor beszélt. Kovács ekkor a háttérben gyorsan elköszönt, arra hivatkozva, hogy Szegeden kell lennie, ott lehet majd kérdezni őt.

Információink szerint Kovács Béla délután meg is érkezett a szegedi Jobbik-irodához, de az autóból csak sofőrje szállt ki. Miután sofőrje visszaült az autóba, elhajtottak. A meghirdetett sajtótájékoztató és fórum elmarad.

A Szeged Ma azt írta: a Jobbik szegedi székházában a délután ötre meghirdetett fórumra mintegy hetvenen várták Kovácsot. Fél hat után bejelentették: mégsem tud részt venni az eseményen. A fórumot Tóth Péter, a Jobbik megyei és szegedi elnöke tartotta, aki ismertette a Jobbik európai parlamenti elképzeléseit. Tóth megjegyezte, nagy sajtóérdeklődés csak akkor kíséri pártjuk rendezvényeit, hogyha valamilyen botrány van. Ezután Kovács Béla beregszászi irodavezetője, Kovács Dezső tartott tájékoztatót.

A kémgyanúba keveredett Kovácsot hétfőn hallgatta meg zárt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. Az ülés után Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke azt mondta: alapos a gyanú, hogy Kovács Béla hírszerző és kémtevékenységet folytatott, kapcsolatot tartott fenn az orosz szolgálatokkal, és ez a kapcsolat szervezetszerű, illetve konspirált volt. A szakszolgálatoknak képek és hangfelvételeik is vannak, amelyek bizonyító erejűek.

A Magyar Nemzet múlt csütörtöki számában írt arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel az EP-képviselő mentelmi jogát. Kovács Béla visszautasította a vádakat és kijelentette: soha nem volt sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, nem működött velük együtt és megkeresés sem volt a részükről.

Kovács Béla ügyes elslisszolását, és Vona Gábor tanácstalanságát az ATV felvételén nézheti meg: