Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Szén-monoxid mérgezések szerte Budapesten

2014.05.20. 22:14

Két fiatal, 20 év körüli nőt vittek kórházba Budapest XV. kerületéből szén-monoxid-mérgezés gyanújával kedden este - közölte az MTI. A Beller Imre úti ház első emeletén lévő lakásban jelzett a szén-monoxid-érzékelő, a kiérkező tűzoltók a fürdőszobában lévő gázkészülék mellett magas szén-monoxid-szintet mértek, a lakást átszellőztették, a mentőszolgálat pedig kórházba szállította a két nőt.

A katasztrófavédelem vizsgálja a gázkészüléket, illetve megmérték a többi lakásban is a szén-monoxid-szintet, de az értékek rendben voltak.

Szén-monoxid-mérgezés miatt vittek kórházba a mentők egy ötéves gyermeket és édesanyját a VIII. kerületi Vajdahunyad utcából is..

A tűzoltók nemcsak a háromtagú család otthonában, de a szomszédban is magas szén-monoxid koncentrációt mértek, így az ott lakóknak is el kellett hagyniuk lakásukat, amíg azt átszellőztetik.

A katasztrófavédelem szerint a fűtési szezon elmúltával is hasznos a szén-monoxid érzékelők, riasztók használata, hiszen a vízmelegítők ugyanolyan baleseteket okozhatnak, mint a fűtőberendezések.