Miből van Kovács Béláéknak százmilliós kastélya?

2014.05.21. 15:23
A kastélyról most a Heti Válasz írt, de hónapokkal ezelőtt a Jobbikkal szemben álló szélsőjobboldali Magyar Hajnal tagjai is levideózták. Úgy tudjuk, a házban főleg Kovács orosz felesége tartózkodik.

A kémgyanúba keveredett Kovács Béla néhány éve még egy XIII. kerületi panellakásba volt bejelentve (és Magyarországon mindössze két, mára bezárt bt. volt a nevén), családja később százmilliós luxusingatlant szerzett Pilisszentkereszten – írja a Heti Válasz.

A lap szerint Kovácsék kastélyát helyben Gertrúd-kúriaként vagy Hoffmann házként ismerik. A tóval és egyéb luxuskellékekkel körülvett villa értéke ingatlanpiaci szakértőink szerint bőven meghaladja a 100 millió forintot. 

haz

A Heti Válasz szerint Kovács orosz felesége tavaly ősszel azt kérte a helyi önkormányzattól, hogy a  pilisszentkereszti Forrás utca utolsó belterületi ingatlanának tulajdonosaként bővítsék közös erővel – az ő házuk irányába – a közvilágítást. A Heti Válasz online oldalán erről egy dokumentumot is belinkeltek. 

Kovács drága kastélyáról egyébként a Jobbikkal szemben álló Magyar Hajnal portálján már idén januárban jelent meg fotó és videó.  A Magyar Hajnalhoz köthető weboldal akkor azt írta, hogy Kovács 2011-ben vásárolta meg a kastélyt. 

Az Index úgy tudja, míg az elmúlt EP-ciklusban Kovács nagyrészt külföldön volt, orosz felesége lakott a villában. 

Az Alkotmányvédelmi Hivatal áprilisban jelentette fel Kovács Bélát a Legfőbb Ügyészségnél, mert a kémelhárítók szerint kémkedett Oroszországnak. A Legfőbb Ügyészség nemrég kikérte Kovács mentelmi jogát, a parlament nemzetbiztonsági bizottsága pedig meghallgatta őt és Vona Gábort, a Jobbik elnökét.

A zárt ülésen a szakszolgálatok képviselőit is meghallgatták a bizottság tagjai, ezután a Fidesz, az MSZP és az LMP képviselői azt mondták: igenis van kémügy. Egyedül a Jobbik állítja, hogy Kovács Béla nem kém; igaz, szerdán Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő már arról beszélt: Kovács akkor sem kém, ha igazak is lennének a vádak, merthogy Magyarország ellen nem kémkedett, az Európai Unió pedig nem Magyarország.

Kovács Béla jelenleg kórházban van, állítólag hétfőn, nem sokkal a bizottsági ülés után rosszul lett.   • Tippek
  • Árfolyam