Napi 17 csirkét eszik meg a debreceni állatkert új oroszlánja

2014.05.21. 10:17

Új hím oroszlán érkezett a Debreceni Állatkertbe az április elején lépfene fertőzés miatt elpusztult állat helyére - írja a Dehir.hu.

oroszlan11
Fotó: Dehir.hu

A 6 éves Maxi már megérkezett a Nagyerdei Kultúrparkba, de két hétig még karanténban őrzik. A hím oroszlán Szlovákiából érkezett Debrecenbe, és ugyanaz a cirkusz ajánlotta fel az állatkertnek, akitől annak idején a ma már 14 éves Eliza nevű, nőstény oroszlánt kapták. Az állatkert igazgatója bízik benne, hogy Eliza hamar megbarátkozik új párjával is.

Maxi igazi alfahím, egészséges, erőteljes testfelépítésű, és csak egyetlen szépséghibája van, nincs sörénye. Az igazgató szerint az oroszlánoknál előfordul, hogy különböző okokból elhullatják a sörényüket, de ez újra kinőhet. Ehhez nyugalomra és bőséges táplálásra van szükség.

oroszlan5
Fotó: Dehir.hu

Tegnap 17 csirkét evett meg, ha ettől nem nő ki a sörénye, akkor semmitől. Esetleg majd bevetünk pár vödör Bánfi hajszeszt is

- mondta viccelődve Nagy Sándor Tibor.

Dehir - Újra van hím oroszlán a debreceni állatkertben

A debreceni állatkertben április 28-án oldották fel a karatént azután, hogy április 9-én lépfene fertőzésben elpusztult az oroszlán, majd bélgyulladásban meghalt egy zsiráf, tüdőgyulladásban pedig egy leopárd is.