A kislány hangoskodott a buszon, a sofőr lefejelte

2014.05.23. 16:19

Kirúgták azt a BKV-sofőrt, aki május elején késő délután egy XXIII. kerületi buszmegállóban lefejelt egy tinilányt, írta a BKV-figyelő.

Az eset az Újtelep út és Szentlászló utca sarkán lévő buszmegállóban történt. A 14-15 éves lányokból álló csoport a 123A jelzésű buszról leszállt, a busz vezetője utánuk. A sofőr a lánycsapat egyik tagját a megállóban lefejelte, úgy, hogy a lány orra eltört. A járda és az úttest is tiszta vér volt.

A BKV sajnálja, hogy ez történt, azt írták, a lány hangoskodott a járművön, és összeveszett a sofőrrel, miután az nem tette ki őket abban a megállóban, ahol szerették volna.

  "Járművezetőink akkor sem veszíthetik el türelmüket, ha az utas, vagy utasok viselkedésükkel nem tesznek eleget az utazási feltételeknek. Dolgozóinkat már a felvétel során szigorú szakmai követelmények szerint választjuk ki. Alapvető elvárás a kulturált megjelenés és viselkedés" - közölte az üggyel kapcsolatban a BKV. Szerintük a szigorú szűrés ellenére is előfordulhatnak olyan esetek, amikor dolgozóik nem kellő körültekintéssel végzik munkájukat. A történtek után a sofőrt kirúgták.