Látott már politikus keze által tollal írt 900 milliós számlát?

2014.05.23. 12:08 Módosítva: 2014.05.24. 11:12
Itt a soha vissza nem térő alkalom.

Sipos Péter, a hegyvidéki önkormányzat Együtt-PM-es képviselője 2008-ban csinálta meg nagy üzletét. Le is számlázta rendesen. Az Indexhez eljuttatott másolat tanúsága szerint a politikus hat éve adott el egy biatorbágyi telket az Immogrinvest Ingatlanberuházó és Hasznosító Kft.-nek 3 035 475 euróért, azaz mai árfolyamon több mint 900 millió forintért.

sipos peti

A Magyar Nemzet szerint azonban nem csupán a szülői gondoskodás állhatott az ingatlanok átírása mögött, hanem az is, hogy a 2008-as telekügylet miatt nemrég újra vizsgálódni kezdett a NAV, jelentős összegű adóhátralék kirovását helyezve kilátásba. A jó adóhatósági információkkal bíró lap szerint több telekért összesen másfél milliárd forintot fizetett ki annak idején a vevő.

Sipos ügyét rögtön felkapta a Fidesz is, és Zsigó Róbert szóvivőn keresztül erős simonozás kezdődött.

Az egykori LMP-s, majd a pártszakadás után PM-es képviselő szerint azonban arról volt szó, hogy neki és barátainak jó ütemben sikerült felvásárolni néhány biatorbágyi telket a település határában található outlet centerek mellett. 

A mezőgazdasági területeket ugyanis a vásárlás után röviddel belterületbe vette a biatorbágyi önkormányzat, ezért az értékük több mint tízszeresére emelkedett.

A telekre egy újabb áruház építését tervezték, a vásárló ezért fizette ki a magas összeget, de a terv az ingatlanválság miatt nem valósult meg.

Vélhetően éppen a beruházások leállása miatt Siposon maradt egy 133 ezer négyzetméteres telek is. A képviselő elmúlt hónapokban ezt is gyermekeire íratta. A Magyar Nemzet számításai szerint, ha ezt is el tudta volna adni a másik területhez hasonlóan magas áron, akár négymilliárd forintot is kasszírozhatott volna.