Húsz cuki kiskutyát zsúfolt be a Fiatjába a gaz ebcsempész

2014.05.25. 10:46 Módosítva: 2014.05.25. 11:25

Állatkínzás elkövetése miatt emelhet vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség egy 41 éves olasz férfi ellen, aki még márciusban 20, különféle fajtájú kutyakölyköt zsúfolt be a Fiat Puntójába, írja a police.hu.

  A férfi az M70-es autóút csörnyeföldi pihenőhelyén igazoltatták a zalai rendőrök, de a kiskutyák eredetével nem tudott elszámolni, és állatorvosi igazolást sem tudott mutatni. A rendőrök megállapították, hogy a hatályos jogszabályok alapján a koruknál fogva még az anyjuktól nem lehetett volna elválasztani az állatokat. A szállítás körülményei és az állatok mozgástere sem volt az előírásoknak megfelelő.

Plázaparkolókban vette a kiskutyákat

A letenyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az olasz férfit, aki elmondta, hogy a neten keresztül vette fel a kutyák gazdáival a kapcsolatot, majd Debrecenbe és Jászberénybe utazott, mindkét városban egy bevásárlóközpont parkolójában találkozott az eladókkal.

A 41 éves férfi azzal védekezett, hogy a kutyákhoz törzskönyvet valamint oltási könyvet nem kapott. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Letenyei Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya állatkínzás miatt indított eljárást az olasz férfi ellen.

Mindegyik kutyakölyök jól van

A húsz elárvult kutyakölyköt a rendőrök márciusban a nagykanizsai állatmenhelyre vitték. Az Index úgy tudja, azóta már mindegyik állat olyan örökbefogadókhoz került, akik soha nem adnák el a kutyájukat plázák parkolóiban, kétes egzisztenciájú ebcsempészeknek.