Bajnai Gordont is meghívták a Bilderberg-csoport titkos találkozójára

2014.05.27. 11:23 Módosítva: 2014.05.27. 14:48

Az Origo információi szerint Bajnai Gordon is meghívást kapott a hétvégére Dániába összehívott Bilderberg-találkozóra, ami tavaly azért került be a hírekbe, mert a Magyar Nemzet szerint a találkozó egyik témája egy Magyarország elleni összeesküvés volt.

A Bilderberg-csoport egy befolyásos politikusokból, tudósokból, cégvezetőkből álló zártkörű társaság, amelynek első találkozóját 1954-ben tartották, nevét pedig a rendezvénynek helyet adó holland szállodáról kapta. A résztvevők listáját mindig nyilvánosságra hozzák – így történt ez most is –, de az ott elhangzottak teljesen titkosak, sem közleményt nem adnak ki, sem pedig a résztvevők nem nyilatkoznak az ott történtekről.

Az idei találkozóra is meghívót kapott Viviane Reding európai bizottsági alelnök, akiről tavaly a Magyar Nemzet azt írta, hogy a találkozón kijelentette, mindent megtesz azért, hogy gyengítse a magyar választások eredményének legitimitását, arra hivatkozva, hogy a szavazók még a fülkékben sem merik kifejezni akaratukat.

Reding határozottan cáfolta a lap állításait: „Azok az idézetek, amiket olvasok, hogy állítólag én mit mondtam a Bilderberg-konferencián, a leghalványabb kapcsolatban sem állnak a valósággal.”

Viviane Redingen és Bajnai Gordonon kívül az idei találkozóra meghívót kapott többek között Andres Fogh Rasmussen NATO-főtitkár, a svéd külügyminiszter, a kanadai munkaügyi miniszter, a Saab és az Axel Springer vezetője, Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter, az ülést pedig az AXA pénzügyi csoport elnök-vezérigazgatója vezeti. Magyarországról – sőt Közép-Kelet Európából – csak Bajnait hívták meg, korábban Martonyi János és Surányi György is a meghívottak közt volt.

Bajnai Gordon az Origónak megerősítette, hogy elmegy a találkozóra, ahol szerinte nagyon komoly témákról lesz szó.

Nem tudom, hogy a Magyar Nemzet intézte-e el nekem, de természetesen ott leszek. Nagyon megtisztelő a meghívás

– nyilatkozta.

A gyíkok megakadályozzák az emberiség öntudatra ébredését

A találkozót minden évben találgatások övezik, és nem ritka az ellendrukkerek jelenléte sem: tavaly is több száz tiltakozó gyűlt össze. Közülük többen is arra gyanakodtak, hogy a nagykutyák a gyűlésén a gazdasági válság következő egy-két évéről egyeztettek, mások viszont úgy vélték, a világot titokban uraló Bilderberg-csoport minden tagja emberi alakot felvett gyíklény.

Ennél azonban behatóbban is foglalkoztak már a kérdéssel: Daniel Estulin 2005-ös, A Bilderberg-csoport igazi története című monográfiája még a háttérhatalom céljait is sorra veszi. A könyv szerint ezek a következőek:

  • egységes globális értékrend kialakítása,
  • a világ népességének centralizált igazgatása agykontroll segítségével,
  • új világrend kialakítása, amelyben nincs középosztály, csak urak és szolgálók,
  • növekedés nélküli társadalom, ahol nincs prosperitás vagy haladás, csak egyre nagyobb hatalom és vagyon az eliteknek,
  • folyamatos háború és kreált gazdasági válságok,
  • az oktatás abszolút kontrollja a közgondolkodás befolyásolása és a vezetők előválasztása érdekében,
  • a WTO és a NAFTA globálissá tétele,
  • A NATO világhadsereggé tétele,
  • globális jogrendszer kialakítása,
  • globális jóléti állam létrehozása, amelyben az engedelmes szolgákat díjazzák, a lázadókat pedig üldözik.

A tavalyi találkozó előtt az Indexen arról lehetett szavazni, hogy vajon mi történik majd az ülésen. A nem reprezentatív felmérésen a magyar ügyek külső machinációja csak második helyre futott be: kicsit több mint 2000 olvasó gondolta úgy, hogy a titkos csoport a magyar tündérmese kigáncsolásán dolgozik, így tudott 4000 feletti vokssal révbe érni a „A pénzuralmi bankárvilágrend nevében eldöntik, hogy hogyan folytatódjon a válság” opció.

A harmadik legnépszerűbb válaszon viszont már a hazugsággépezet nyomait lehet felfedezni: olyan olvasóink is vannak, akik szerint a csoport tagjai csak teáznak, beszélgetnek és ismerkednek. A dobogóról épphogy lecsúszott Kanada korábbi védelmi miniszterének gyanakvása, miszerint idegenek járnak közöttünk: közel 800 olvasónk szerint próbálja földönkívüli technológiával zavarni a háttérhatalom az emberiség öntudatra ébredését.