Helyreigazítás

2014.05.27. 18:13

Hírportálunkon 2013. november 26. napján megjelent „Dupla annyiért fotózzák a tesifelelőst mint Orbánt” című cikkünkben a cikk főcímében és az ahhoz illusztrációként elhelyezett képpel azt a hamis látszatot keltettük, hogy kizárólag Balogh Gábor fotózására kapott volna bárki megbízást a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által megvalósított kiemelt projekt keretén belül.

Annak közlésével, hogy „Nem fukarkodik a szolgáltatásokért kifizetett pénzekkel az új testnevelési stratégia készítője”, valamint „az idén 700 millió körüli összeget sikerül majd elkölteni” fordulatokkal az a hamis látszatot keltettük, hogy az MDSZ az általa megvalósított kiemelt projekttel összefüggésben szükségtelen, aránytalan, a szakmai tartalom megvalósítása szempontjából nem indokolt szolgáltatásokat rendelnek.

Valótlanul állítottuk, hogy az MDSZ főleg közbeszerzés nélkül, a maga által kiválasztott cégeknél költi a pénzt, miután a szolgáltatások többségét, grafikai tervezést, fotózást, IT-szolgáltatást, rendezvényszervezést épp a 25 milliós közbeszerzési értékhatár alatt rendelték meg.

Valótlanul állítottuk azt, hogy az uniós tenderen kifejezetten az új stratégia és a fizikai állapot mérési rendszerének kialakítása tárgyában lehetett pályázni.

Annak közlése, hogy „a pénzt egyetlen pályázóként teljes egészében a Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó elnökletével működő szövetség nyerte el” azt a hamis látszatot kelti, hogy a kiemelt projekt megvalósítására kizárólag az MDSZ pályázhatott, illetve hogy Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadói pozíciója és az MDSZ nyertessége között összefüggés lenne.