A csepeli MSZP is forrong

2014.05.28. 08:48 Módosítva: 2014.05.28. 11:24

"Annak ellenére, hogy a korábbi kormányváltók szövetségében szereplő pártok összességében hasonló eredményt értek el Csepelen a Fidesszel szemben, pártszervezetünk minden tagja csalódással fogadta az eredményeket! Főleg azért, mert az MSZP arca, karaktere végleg feloldódni látszik!" - írta egy közleményben az MSZP csepeli területi szövetségének taggyűlése.

A taggyűlés szerint gyors és gyökeres változásra van szükség a párt vezetésében, különben elveszítik az esélyt arra, hogy Csepelen az önkormányzati választásokon baloldali győzelmet arassanak.

Ezért a csepeli szervezet két dologra kötelezte az MSZP választmányába delegált tagjait: egyrészt arra, hogy javasolják és támogassák egy rendkívüli kongresszus összehívását, ahol egy új országos elnökséget választanak meg, masrészt javasolják, hogy egy teljes, felmenő rendszerben lebonyolított tisztújításra kerüljön sor 60 napon belül. A csepeliek szerint a megüresedett budapesti elnöki széket is mihamarabb be kellene tölteni.

Csepelen egyébként az orsszággyűlési választásokon nagy sikert aratott a baloldal helyi jelöltje, Szabó Szabolcs, aki a reszibiztost, Németh Szilárdot utasította maga mögé.

A fővárosi párttanács elfogadhatja a lemondást

Alexa György, az MSZP budapesti választási bizottságának elnöke szerint a fővárosi párttanácsban várhatóan annak lesz többsége, hogy a párt országos választmánya fogadja el a pártelnökség EP-választás utáni lemondását.  Alexa az MTI-nek azt mondta, testületi döntés még nincs az ügyben, a budapesti párttanács csütörtökön ül össze, hogy megvitassa a kérdést. Mint mondta, az elnökség lemondása utáni helyzet levezénylése tekintetében vannak nézetkülönbségek.