Kovács László egy válságkezelő csapatra bízná az MSZP-t

2014.05.28. 08:32 Módosítva: 2014.05.28. 08:32

Egy ütőképes átmeneti testületre bízná az MSZP vezetését Kovács László volt pártelnök. A szocialista politikus a TV2 Mokka című műsorában arról beszélt, hogy egy olyan csapatra van szükség, amelynek a tagjai mögött teljesítmény van, mert az kedvező hatást tenne a választókra.

A volt uniós biztos szerint a testületben benne kellene lennie annak a nyolc képviselőnek, aki az országgyűlési választáson egyéniben nyert, valamint a három volt pártelnöknek. Legyen tagja néhány olyan kimagasló egyéni teljesítményt nyújtó politikus - folytatta - , mint Kunhalmi Ágnes, aki majdnem megnyerte egyéni körzetét.

Kovács László szerint a testületben a felsoroltak mellett ott kellene lennie Botka Lászlónak és Veres Jánosnak is. Botka László választmányi elnöknek, a párt Csongrád megyei elnökének azért, mert ez a megye az egyetlen, ahol a Jobbik nem verte meg az MSZP-t. Veres János Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pártelnöknek pedig azért, mert Nyírbátorban - szűkebb pátriájában - a Fideszt is megverte az MSZP. Aki ilyen teljesítményre képes, annak helye van ebben a válságkezelő csapatban - jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy a pártelnöknek le kellett volna-e mondania a lemondás felajánlása helyett, a politikus közölte: az lett volna a párt szempontjából előnyös, ha Mesterházy Attila a második kudarc után azt mondja, "itt új választás kell".