Júniusban választhat új elnököt az MSZP

2014.05.29. 20:21

Az MSZP budapesti párttanácsa júniusra rendkívüli kongresszus összehívását javasolja a választmánynak, azon a párt új országos és budapesti elnökét is megválaszthatják, írja az MTI.

A párttanács ülésén kialakult többségi álláspontot Alexa György, az MSZP budapesti alelnöke ismertette.

A teljes elnökség lemondását a helyzet mielőbbi megoldása érdekében nem támogatják, az új szocialista frakcióvezető megválasztásával pedig megvárnák, ki lesz az új elnök. Az önkormányzati választás után azonnal teljes tisztújítást szeretnének az MSZP szükséges átalakítása érdekében.

Elmondta: szeretnék, ha arról is a júniusi rendkívüli kongresszus döntene, hogy ki legyen az utódja Molnár Zsoltnak, az MSZP budapesti elnökének, aki a közelmúltban mondott le posztjáról. A lehetséges jelöltekről azonban nem beszélt.

Alexa György szerint a budapesti párttanács

őszinte, bár kétségtelenül nem udvariaskodó

vitát folytatott a fenti kérdésekről.

Az Index információi szerint többen bedobták Kunhalmi Ágnes nevét, de a XIII. kerületiek Hiszékeny Dezső jelöltségéért lobbiztak.

Mesterházy Attila csütörtökön azonnali hatállyal lemondott az MSZP elnöki és a frakcióvezetői tisztéről is, és nem indul újra egyik posztért sem, hogy így járuljon hozzá a párt megújulásához. A Fidesz szerint már csak Gyurcsányon és Bajnain a sor.