Webáruházban árulták a dizájnerdrogot

2014.05.29. 09:40

A Fővárosi Főügyészség kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot három férfival szemben, akik alig pár hónap leforgása alatt 24 millió forint értékű kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagot értékesítettek az interneten. Öttől húsz évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.

A 35 éves férfi 2012. áprilisától egy külföldi szerveren működtetett webáruházon keresztül kábítószerrel, valamint új pszichoaktív szernek minősülő anyagokkal kereskedett, az üzletbe élettársának két, harminc év körüli gyermekét is bevonta. A férfi a webáruházban forgalmazott anyagokat nagykereskedelmi kiszerelésben, kilogrammos nagyságrendű tételekben rendelte meg az interneten Kínából, ahonnan a tiltott szerek gyorspostai küldeményként érkeztek meg. Az anyagokat egy határközeli szlovák irodahelyiségben raktározták, és készítették elő  az értékesítésre.

A weboldalon meghirdetett kábítószereket a vásárlók e-mailben rendelték meg, a vádlottak pedig kimérték, csomagolták, majd egy futárcéggel kiszállíttatták a megrendelőknek. Alig két hónap alatt, június 1-ei lebukásukig összesen 1503 darab, mintegy bruttó 200 kilogramm kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagot tartalmazó csomagot értékesítettek több mint 24 millió forint összértékben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás