Még mindig nem ismerték el Iványi Gábor egyházát

2014.05.30. 06:17

Hiába állapította meg februári határozatában Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, hogy a 2011-ben egyházi jogállásától megfosztott Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) megfelel az egyházként való elismerés törvényi feltételeinek, az Országgyűlés vallási ügyekkel foglalkozó bizottsága a törvényi határidő lejárta ellenére sem foglalkozott a vallási közösség elismerési kérelmével – fejtette ki a Népszava szerint a MET vezető lelkésze az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak írt levelében.

Az MTI szerint Iványi Gábor azt írta, hogy a bizottságnak 60 napon belül törvényjavaslatot kellett volna készítenie, hogy a Ház szavazhasson a MET egyházi elismeréséről, vagy határozati javaslatot készítenie az elismerés elutasításáról.

Iványi Gábor
Iványi Gábor
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Balog Zoltán döntése óta viszont 105 nap telt el, és egyelőre az új összetételű, egyházügyekkel foglalkozó parlamenti testület, az igazságügyi bizottság sem foglalkozott a MET ügyével. Iványi Gábor emiatt arra kérte Kövér Lászlót, hogy intézkedjen a bizottsági eljárás megindítása érdekében.