Tudja meg, mi NEM lesz Hoffmann Rózsa!

2014.05.30. 07:44

Hoffmann Rózsa nem fog a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) vezetésében részt venni, többek között azért sem, mert nem akarja – mondta a Világgazdaságnak Kőrösiné Merkl Hilda, az NPK előkészítő bizottságának elnöke.

BSZ 1136
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A testületet nem is vezetheti olyan, akinek nincs közalkalmazotti, tanári kinevezése és nem állami vagy önkormányzati intézményben dolgozik - mondta Kőrösiné. 

Hoffmann Rózsa eddigi köznevelési államtitkár a jövőben nem számíthat kormányzati munkára, és felmerült, hogy a pedagóguskar vezetésében játszana szerepet. 

Kőrösiné Merkl Hilda közölte, hogy ő sem fogja vállalni az NPK vezetését.  Az előkészítő bizottság elnöke a lapnak elmondta: prekoncepciónak tartja azt a véleményt, hogy nem lesz az NPK független, ennek biztosítására törvényi keretek vannak.

Arról is beszélt, hogy a küldöttek neve (akikre 15 ezren szavaztak a 150 ezer pedagógusból) és adatai már régóta fenn van a honlapjukon, a választási és jogorvoslati bizottság tagjainak neve pedig pénteken lesz nyilvános. Több egyeztetés is volt a szakszervezetekkel, és a kéréseiket beépítették a jogszabályokba - mondta.