Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Újabb felszámolási eljárás indult a szegedi Ifjúsági Ház ellen

2014.06.01. 14:12

A dorozsmai nagybani piacot üzemeltető cég felszámolási eljárást indított a szegedi Ifjúsági Ház (IH) ellen, mert az nem fizette vissza a SZIN megrendezésére tavaly nyáron felvett ötvenmilliós kölcsönt, írja a Délmagyarország.

Az IH eredetileg 2013. szeptember 30-i határidőt vállalt, ezt később kétszer módosították, de csak 3 milliót tudtak törleszteni. Vajda Árpád, az IH ügyvezetője újabb halaszást kért, de ebbe a nagybani piac ügyvezetője nem ment bele.

Februárban a közgyűlés egyszeri, 150 millió forintos plusztámogatást szavazott meg az intézménynek, hogy abból rendezzék a lejárt szállítói tartozást, ami az év végén már meghaladta a 230 milliót. A lap szerint Vajda egyszer sem szólt arról, hogy problémája lenne a nagybanitól felvett kölcsön visszafizetésével.

Május 8-án házkutatás volt az IH-ban, és a városházáról is elvittek néhány iratköteget. Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a rendőrség.

Az Ifúsági Ház 2011-ben még 15 milliós nyereséget produkált, 2012-ben viszont már 65, tavaly pedig 80 milliós veszteség keletkezett a városi cégnél, amely három év alatt 145 milliót veszített a vagyonából.