Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Újabb felszámolási eljárás indult a szegedi Ifjúsági Ház ellen

2014.06.01. 14:12

A dorozsmai nagybani piacot üzemeltető cég felszámolási eljárást indított a szegedi Ifjúsági Ház (IH) ellen, mert az nem fizette vissza a SZIN megrendezésére tavaly nyáron felvett ötvenmilliós kölcsönt, írja a Délmagyarország.

Az IH eredetileg 2013. szeptember 30-i határidőt vállalt, ezt később kétszer módosították, de csak 3 milliót tudtak törleszteni. Vajda Árpád, az IH ügyvezetője újabb halaszást kért, de ebbe a nagybani piac ügyvezetője nem ment bele.

Februárban a közgyűlés egyszeri, 150 millió forintos plusztámogatást szavazott meg az intézménynek, hogy abból rendezzék a lejárt szállítói tartozást, ami az év végén már meghaladta a 230 milliót. A lap szerint Vajda egyszer sem szólt arról, hogy problémája lenne a nagybanitól felvett kölcsön visszafizetésével.

Május 8-án házkutatás volt az IH-ban, és a városházáról is elvittek néhány iratköteget. Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a rendőrség.

Az Ifúsági Ház 2011-ben még 15 milliós nyereséget produkált, 2012-ben viszont már 65, tavaly pedig 80 milliós veszteség keletkezett a városi cégnél, amely három év alatt 145 milliót veszített a vagyonából.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?