Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Boldogan kezdődött a hét Zsuzsa néninek, akitől molinón búcsúzott az osztálya

2014.06.02. 11:50

„A jó tanár gyerekeket tanít, nem tananyagot!″ Köszönjük!

– ezzel a felirattal függesztettek ki egy molinót vasárnap, a nemzetközi pedagógusnapon a fogaskerekű hídjára. A Városmajor utca–Diósárok utca sarkánál lévő molinóról az is leolvasható, hogy a Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola 4/A osztálya mond vele köszönetet. Az akciót szervező egyik szülőtől megtudtuk, pontosan kinek és miért.

A molinón olvasható mondatot a gyerekeink osztályfőnöke többször idézte. Ő Bodzsár Istvánné, Zsuzsa néni, drámapedagógus és alsós tanító. Számunkra ez a mondat őt jelenti, ezért választottuk. Szerettük volna megköszönni neki azt a boldog két évet, amit a gyerekeink tőle kaptak. Kivétel nélkül minden osztálya és minden gyerek imádja, mert annyira mélyen ismeri a gyerekeket és olyan intelligenciával és humorral kezeli őket, hogy imádnak iskolába járni. Egyre nagyobb szükség van olyan tanárokra, akik nemcsak a tankönyvek pontos kikérdezésében látják a gyerekek jövőbeni boldogulását, hanem belelátnak a gyerekek lelkébe is. Ennek nagyon jó eszköze a drámapedagógia, de minden más művészet is. Ép lelkű, boldog gyerekek lehetnek csak sikeres, alkotó felnőttek.

Tavaly Judit nénit köszöntötték óriásplakáttal

Egy évvel ezelőtt a Városligeti általános iskola alsós tanítójától, Judit nénitől búcsúztak óriásplakáttal a gyerekek. Csiszárné Tarcsi Judittal interjút is készítettünk, itt lehet elolvasni.

– árulta el az egyik 4/A-s kislány anyukája a köszöntés hátterét. A molinó Zsuzsa nénin kívül a természetismeret órákat és délutáni napközis foglalkozásokat tartó Sereghley Erzsébet tanárnőnek is szól – mindketten, valamint az iskola is kap majd a molinóból egy kicsinyített változatot. A szülő azt is elmondta, hogy a BKK-BKV-nál nagyon segítőkészek voltak, amikor megkeresték őket az ötletükkel, ráadásul munkatársaik teljesen ingyen függesztették ki a feliratot.

Zsuzsa néni idén 52 éves, 33 éve dolgozik pedagógusként, 2011-ben Karácsony Sándor-díjat is kapott a nemzeti erőforrások miniszterétől és az oktatási államtitkártól. Ez a díj „azoknak a tanítóknak adományozható, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végeznek. Osztálya most szerette volna a nagyobb nyilvánosság előtt, valamilyen különleges módon is meghálálni Zsuzsa néni munkáját. Úgy tűnik, ez tökéletesen sikerült, és a hatás sem maradt el.

Hát képzelheti! Nagyon meghatódtam.

– válaszolta nevetve a telefonban Zsuzsa néni, amikor arról kérdeztük, milyen érzés volt látni a hídon a feliratot. Azt mondja, az osztály rendkívül ügyesen, jól szervezkedett: semmit nem sejtett abból, hogy mire készülnek. A 4/A-t két évig tanította, és mivel a gyerekek jövőre felső tagozatosak lesznek, „ennyi volt a munkám″, ahogy Zsuzsa néni fogalmazott. Végezetül azt is elárulta az Indexnek, mihez kezd majd szeptembertől:

Egy év fizetés nélküli szabadságra megyek. Szeretnék majd többet foglalkozni a drámával és a gyerekszínjátszással, ebben megújulni, feltöltődni.