Hatodjára védi meg a Fidesz az ügynököket

2014.06.02. 14:28

A kormánypárt megint elutasította az LMP által benyújtott ügynöktörvényt. Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága – már hatodjára – nem vette tárgysorozatba a Schiffer András frakcióvezető által benyújtott, az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatot (amit itt olvashat el).

Schiffer András szerint a törvény elfogadása után minden magyar ember megismerhetné azt, hogy a politikai, gazdasági és médiabeli átalakulást hogyan befolyásolták a túlélő kommunista állambiztonsági hálózatok.

A javaslat széles körben feloldotta volna az 1944. december 21. (az ideiglenes kormány) és 1990. május 2. (az Antall-kormány) között keletkezett állambiztonsági iratok titkosítását. A rendelkezés alóli mentességet is meghatározta a javaslat. Így többek között nemzetbiztonsági érdek, külföldi állampolgárságú hálózati személy érintettsége, 2000 után is a nemzetbiztonsági szolgálatok állományába tartozó személy érintettsége esetén lehetett volna felmentést nyerni.

Ha már nincs ügynöktörvény, nézze meg, hogyan védte az ügynököket a Fidesz:

Ebben a cikkben részletesen soroljuk fel a Fidesz és az ügynöktörvény évődésének stációit, itt olvashatja szájbarágónkat az ügynökaktákról, ezen a videón pedig megnézheti, mit gondoltak a fideszes politikusok az ügynöktörvény leszavazásáról 2012-ben:

A Fidesz tovább védi az ügynököket