Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádat emeltek a kisfiát leszúró férfi ellen

2014.06.02. 09:39 Módosítva: 2014-06-02 09:45:59

Pszichoaktív szer hatása alatt állt az a férfi, aki tavaly decemberben, Füzesabonyban a nyílt utcán szúrta le saját, hatéves kisfiát – derül ki a Heves Megyei Főügyészség lapunknak eljuttatott közleményéből. A Blikk korábban arról írt, hogy a férfi drogot fogyasztott, amit alkohollal öblített le, ezt azonban az ügyészség által közöltek nem támasztják alá: ezek szerint a férfi ún. kristályt adott be magának, ami az ügyészség szerint nem minősül kábítószernek (valójában mivel a kristály gyűjtőfogalommá vált, ez alapján nehéz beazonosítani, pontosan milyen vegyületről lehetett szó).

A közleményből az is kiderül: a 42 éves férfi nyolc éve élt élettársi kapcsolatban közös gyermekük édesanyjával, aki az utóbbi időben Svájcban dolgozott prostituáltként, a pénzt pedig hazautalta. A kitartott férfi és kisfia Egerben lakott egy albérletben, a férfi rendszeresen fogyasztott kábító hatású szereket.

Félt, hogy elveszik tőle a fiát

A gyilkosság előtt kristállyal lőtte be magát, amitől üldöztetési téveszméi támadtak: azt képzelte, hogy meg akarják támadni, és el akarják tőle venni a fiát. Ezért bement a füzesabonyi rendőrségre, ahol azt követelte, hogy hívjanak neki taxit. Miután ezt megtagadták, zavartan elkezdett ki-be járkálni az elektromos kapun, ami ettől elromlott. Ekkor a rendőrök megpróbálták igazoltatni, de elővett egy 15 centis pengéjű kést, és azzal fenyegetőzött, hogy ha nem hagyják elmenni, akkor a fiával és saját magával is végez.

Ezután a kisfiát szorosan maga előtt tartva hátrálni kezdett a vasútállomás felé, a rendőröknek a Baross úti szerelvénybolt előtt sikerült közrefogniuk. Ekkor a férfi felkiáltott: „Andi, elhatároztam magam, megölöm a gyerekedet”, majd leszúrta a kisfiút. A hatéves gyerek olyan súlyosan megsérült, hogy perceken belül elvérzett. Apja pár métert futott, majd önmagát is előbb kétszer mellkason, majd egyszer hasba szúrta. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, de túlélte.

A Heves Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy megölésével és kitartottsággal vádolja a férfit, életfogytig tartó fegyházbüntetést kértek rá.