Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsány megkörnyékezi a szocialista potentátokat

2014.06.04. 15:16

Felkerült a Heti Válasz honlapjára – ami már csak Válasz – az offline újság holnap megjelenő cikkének online ízelítője, ami az MSZP agóniájáról fog szólni. A lap a következő szocialista elnöknek a jelenleg ideiglenes frakcióvezetőként tevékenykedő Tóbiás Józsefet tippeli. A szocialista királycsinálók ugyanis valószínűleg július 19. után is meg akarják tartani a Botka–Tóbiás „kényszertandemet”, csak éppen olyan formában, hogy a szegedi polgármester a választmány élén maradva „a 2018-as felkészülés elméleti-ideológiai alapvetéseiért” fog felelni; a Pest megyei elnökként nem túl jól teljesítő, több támadható ügyben is érintett Tóbiás pedig adminisztratív feladatokkal kerül a párt élére.

Az MSZP leendő elnökének legfontosabb feladata a DK fenyegetésének elhárítása lesz. A lendületben lévő Gyurcsány ugyanis a Heti Válasz meg nem nevezett forrásai szerint sorra veszi fel a kapcsolatot a szocialisták egykori és jelenlegi polgármestereivel, kiszemeltjei között van a győri Balogh József, a nyíregyházi Csabai Lászlóné, a komlói Páva Zoltán, a hatvani Érsek Zsolt és a celldömölki Fehér László. Őket az őszi önkormányzati választáson a DK színeiben reaktiválná.