Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hoppál Péter lesz a kulturális államtitkár

2014.06.04. 17:54

Kormányzati forrásból az MNO úgy értesült, hogy Hoppál Péter lesz a kulturális államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumában. Elődje Halász János volt. Hoppál a Baranya megyei 2-es számú egyéni körzetben szerzett mandátumot, korábban a Fidesz egyik szóvivője volt.

Hoppál Péter 1995 és 2010 között a Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Óvodája tanára, 2002-től 2010-ig az intézmény főigazgatója volt. 2001-től 2009-ig a Pécsi Tudományegyetem óraadó tanáraként is dolgozott. 2002-től politizál aktívan A polgári körök 2002-es megalakulásakor kezdett aktívan politikával foglalkozni.

2004-ben az akkor létrejött Fidesz Kulturális Tagozat tagja lett. 2006-ban az Élő Pécs Társasága ötletadója és alapítója. Ugyanebben az évben Pécs Megyei Jogú Város egyéni önkormányzati képviselőjévé választották. 2009-ben a Fidesz Baranya megyei listájáról országgyűlési képviselői mandátumot kapott. 2010-ben Baranya 1-es számú választókerületében, Pécsett az országgyűlési választás első fordulójában egyéni képviselői mandátumot szerzett.