Rosszul bontották az Ipari Minisztériumot

2014.06.04. 15:00

Rossz sorrendben bontották a Margit körúton összeomló volt Ipari Minisztérium épület részeit, többek között ezért omlott össze nagyon gyorsan a ház. A födémek túlterhelés elleni védelme sem volt megfelelő, ezért egy tartógerenda elrepedt, majd megrogyott.

Az így kialakult veszélyhelyzetben lezárták az épület melletti Kis Rókus utcát, a munkaterületen mindenkit biztonságos helyre irányítottak, majd a bontógép azon kezdett dolgozni, hogy az omlás kontrollált körülmények között történjen. Végül a beavatkozás közben az épületrész összeroskadt. A szakértői csoport álláspontja szerint nem kizárt, de nem is bizonyított, hogy az összedőléshez az utolsó lökést a bontógép adta.

Összeomlott a volt Ipari Minisztérium

Halmai Zoltán, a Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az elrendelt személyi és eljárásbeli változások mellett várhatóan a jövő héten folytatódhat az irodaépület megmaradt részének bontása.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az épület hatalmas porfelhőtől kísérve omlott össze, a kivitelező szerint olyan helyzet állt elő, amiben összesen negyed órájuk volt dönteni. Az omlásban nem sérült meg senki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport