Szilvia
5 °C
16 °C

Semjén: Trianon nem volt szükségszerű

2014.06.04. 11:05

„Június negyedike a gyásznak, az emlékezésnek, a tanulságok levonásának és a büszkeségnek a napja” – mondta Semjén Zsolt a Magyarság Házában Budapesten az MTI szerint.

Gyász, mert 1541, a régi történelmi Magyarország összeomlása óta nem érte akkora tragédia a nemzetet, mint Trianonnal. Emlékezés, mert történelmünk egyik legnagyobb tragédiájára nem emlékezni nemzeti öngyilkosság lenne

– mondta a miniszterelnök-helyettes.

A tanulság szerinte az, hogy Trianon nem volt szükségszerű: bekövetkeztének alapvető oka többek között az volt, hogy a nemzet nem volt egységes.

Ugyanakkor nem sok nemzet van, amelyik egy ilyen csapás után megmarad, és a magyar nemzet büszke lehet arra, hogy túlélte Trianont.  Semjén szerint büszkék lehetünk azokra a hőseinkre is, akik a határokon túl sokszor a legnehezebb helyzetben kitartottak a magyarságuk mellett, kockáztatva nemegyszer az életüket, egzisztenciájukat, szabadságukat, jövőjüket. Ez a büszkeség jogosít fel és kötelez arra, hogy csak azért is megmaradjunk – jelentette ki Semjén Zsolt, aki szerint a nemzet teljességében csak akkor tud megmaradni, ha minden nemzetrésze megmarad.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?