Vilhelmina
11 °C
28 °C

Vádat emeltek a szomszédját agyonverő rendőr ellen

2014.06.04. 10:40

Vádat emelt az ügyészség a rendőr ellen, aki tavaly decemberben agyonverte 72 éves szomszédját. Az Egri Nyomozó Ügyészség szerint az Andornaktályán élő 32 éves hivatásos rendőr törzsőrmester gyerekkorától kezdve ismerte a szomszédot, akivel haragos viszonyban voltak.

Több hatósági eljárást is indítottak egymás ellen, később a rendőr elköltözött, de a szüleit továbbra is látogatta. Ilyenkor sértegette és gúnyolta a sértettet, illetve annak házastársát, írja az MTI.

December 16-án a vádlott rendőri intézkedést kért, mert szerinte a 72 éves bácsi kromofággal leöntötte a háza falát. Később viszont arra gondolt, hogy személyesen rendezi a problémát, ezért kutyasétáltatás közben a háza mögötti területen egy feltehető szóváltás után agyonverte egy rúddal a férfit.

A rendőr másnap reggel telefonon jelentette a történteket szolgálati elöljárójának, azt követően őrizetbe vették őt, majd elrendelték az előzetes letartóztatását. Az ügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.