Fegyveres rablás a vád a volt titkosszolgálatos ellen

2014.06.05. 11:39
A férfi ittasan, fizetés nélkül akart elhajtani, miután megtankolta a hamis rendszámmal rendelkező autóját. A benzinkútas próbálta feltartóztatni, mire a korábban a titkosszolgálatnál dolgozó férfi megfenyegette, hogy lőni fog az anyósülésen, engedéllyel tartott fegyverével. Akár öttől tíz évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Fegyveres rablással vádolják a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat volt dolgozóját, miután részegen, fizetés nélkül akart távozni egy benzinkútról, majd az emiatt panaszkodó dolgozót megfenyegette, hogy lelövi, ha nem engedi el, írja az MTI a Fővárosi Főügyészség közlése alapján. A férfi 2013 augusztus 28-án este érkezett meg autójával egy XIII. kerületi benzinkútra, nagyjából 20 ezer forintért megtankolta a járművet, aztán fizetés nélkül próbált távozni.

Az akkor még a szakszolgálathoz tartozó férfihez odalépett a kútkezelő, hogy megakadályozza a távozását, mire a férfi dulakodni kezdett, és magához vette az anyósülésen, engedéllyel tartott lőfegyverét, ráfogta a benzinkútasra, és megfenyegette, ha nem engedi el, akkor lőni fog. A dolgozó a fenyegetésre hátrébb lépett, és a kocsit megkerülve kinyitotta a jobb első ajtót, megszerezte a fegyvert és elhajította. Az autós utána távozott a helyszínről, de később egy tűzcsapnak csapódott és az is kiderült, hogy hamis rendszáma volt.

Az ügyészség fegyveres rablás mellett egyedi azonosító meghamisításával és ittas vezetéssel vádolja a férfit, a fegyveres rablásért akár öttől tíz évig terjedő börtönt is kaphat. A vádlottat házi őrizetbe vették, és a Budapesti Nyomozó Ügyészség letöltendő börtön kiszabását indítványozott.