Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Fegyveres rablás a vád a volt titkosszolgálatos ellen

2014.06.05. 11:39
A férfi ittasan, fizetés nélkül akart elhajtani, miután megtankolta a hamis rendszámmal rendelkező autóját. A benzinkútas próbálta feltartóztatni, mire a korábban a titkosszolgálatnál dolgozó férfi megfenyegette, hogy lőni fog az anyósülésen, engedéllyel tartott fegyverével. Akár öttől tíz évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Fegyveres rablással vádolják a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat volt dolgozóját, miután részegen, fizetés nélkül akart távozni egy benzinkútról, majd az emiatt panaszkodó dolgozót megfenyegette, hogy lelövi, ha nem engedi el, írja az MTI a Fővárosi Főügyészség közlése alapján. A férfi 2013 augusztus 28-án este érkezett meg autójával egy XIII. kerületi benzinkútra, nagyjából 20 ezer forintért megtankolta a járművet, aztán fizetés nélkül próbált távozni.

Az akkor még a szakszolgálathoz tartozó férfihez odalépett a kútkezelő, hogy megakadályozza a távozását, mire a férfi dulakodni kezdett, és magához vette az anyósülésen, engedéllyel tartott lőfegyverét, ráfogta a benzinkútasra, és megfenyegette, ha nem engedi el, akkor lőni fog. A dolgozó a fenyegetésre hátrébb lépett, és a kocsit megkerülve kinyitotta a jobb első ajtót, megszerezte a fegyvert és elhajította. Az autós utána távozott a helyszínről, de később egy tűzcsapnak csapódott és az is kiderült, hogy hamis rendszáma volt.

Az ügyészség fegyveres rablás mellett egyedi azonosító meghamisításával és ittas vezetéssel vádolja a férfit, a fegyveres rablásért akár öttől tíz évig terjedő börtönt is kaphat. A vádlottat házi őrizetbe vették, és a Budapesti Nyomozó Ügyészség letöltendő börtön kiszabását indítványozott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?